• home
 • video
 • pas verschenen

  Caster Semenya wijkt uit naar 3.000 meter op Diamond League Stanford

  " "

  Caster Semenya won de 800m 2 keer op de Spelen en 3 keer op het WK.

  De Zuid-Afrikaanse hyperandrogene atlete Caster Semenya zal bij haar volgende optreden in de Diamond League, op 30 juni in Stanford in Californië, op de 3.000 meter lopen. Voor Semenya wordt het haar eerste race na de invoering van de nieuwe testosteronregels door de IAAF. 

  Atletes met een te hoge testosteronwaarde moeten van de Internationale Atletiekbond (IAAF) sinds 8 mei medicijnen nemen om die waarden te onderdrukken. Semenya weigert dat. Ze verloor haar beroep tegen de regel voor het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

   

  Volgens de IAAF zijn de hyperandrogene atletes te veel in het voordeel op de afstanden van 800 meter tot 1 mijl.

   

  In haar laatste 800 meter onder de oude regelgeving liep de tweevoudige olympische en drievoudige wereldkampioene op die afstand nog een indrukwekkende race. Ze won in de Diamond League in Qatar in een meetingrecord van 1'54"98, de snelste tijd dit jaar.

   

  De 3.000 meter is geen olympische discpline.