• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mbappé: "Wil meer verantwoordelijkheid, bij PSG of ergens anders"

  Kylian Mbappé is verkozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1. Op het gala deed de sterspeler van PSG een opmerkelijke uitspraak die de transfergeruchten zullen doen oplaaien. "Dit is een keerpunt in mijn carrière", zei de jonge Fransman.

  Kylian Mbappé was de grote winnaar op een gala van de vakbond van Franse profvoetballers (UNFP). Hij werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar en Speler van het Jaar. Hij nam de prijs met de glimlach in ontvangst en deed achteraf een opvallende uitspraak. "Dit is een belangrijk moment voor mij", zei de spits.

   

  "Het is een keerpunt in mijn carrière. Ik heb veel geleerd bij PSG. Dit is het moment om meer verantwoordelijkheden te krijgen. Dat kan misschien bij PSG, maar misschien ook ergen anders." Daarmee pookt Mbappé de transfergeruchten nog wat op. Hij werd de voorbije weken al vaak gelinkt aan Real Madrid.

   

  Alle journalisten in de mixed zone bestookten hem dan ook met vragen. "Ik zeg nooit zomaar iets. Dit was voor mij het juiste moment om dit te zeggen." Hij herhaalde daarna nogmaals dat dit een moment is om meer verantwoordelijkheid te krijgen. "Als dat bij PSG is, is het goed, als het ergens anders is, zal het een nieuwe uitdaging worden."

  In de Ploeg van het Jaar staan ook 6 PSG-spelers