• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Teunissen laat zijn leiderstrui glimmen op en rond de Kasselberg

  Teunissen veroverde gisteren de leiderstrui in de Vierdaagse van Duinkerke.

  Teunissen veroverde gisteren de leiderstrui in de Vierdaagse van Duinkerke.

  In de Vierdaagse van Duinkerke heeft Jumbo-Visma zijn 4e zegeruiker in de wacht gesleept. De Nederlander Mike Teunissen rondde het teamwerk af op de flanken van de Kasselberg en is steviger leider. 

  Liefst 17 keer moesten de renners de Kasselberg temmen in de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke.

   

  Jumbo-Visma had met Mike Teunissen de leiderstrui in handen, de Nederlandse formatie heerste en verdeelde vandaag. Het reageerde op bijna elke uitval en zorgde voor een verschroeiend tempo in het uitgedunde peloton.

   

  In de slotfase kon Venturini (AG2R) als het enige het tempo volgen van het Jumbo-duo Teunissen en Grøndahl Jansen. Teunissen klaarde de klus in zijn leiderstrui. Na de hattrick van Groenewegen is dit al de 4e triomf in 5 dagen voor Jumbo-Visma.

   

  Teunissen duikt de slotrit (Roubaix-Duinkerke) morgen in met een geruststellende bonus van 14 seconden op ploegmaat Grøndahl Jansen. Keukeleire staat 3e op 22 seconden.

  Keukeleire: "Ik heb een blunder begaan"

  Jens Keukeleire was ontgoocheld over zijn vierde plaats. "Ik heb een blunder begaan. Een domme, heel domme fout", zei hij. "Ik moest in volle finale meer gevochten hebben voor mijn plaats en me in het wiel van Mike Teunissen genesteld hebben. Ik kan het werk van mijn teamgenoten niet afmaken en daar ben ik heel boos en ontgoocheld om."     

   

  "Ik kan mezelf wel voor de kop slaan. Ik moest dat wiel van Teunissen gepakt hebben en me niet laten wegdrummen hebben door anderen. We behalen met de ploeg geen loon naar werken. Dat is heel jammer en mijn fout. Let wel, ik zeg niet dat ik Teunissen zeker zou hebben geklopt in de sprint als ik in zijn wiel had gezeten, maar het had me wel de mogelijkheid gegeven om me met hem te meten."

  Uitslag rit 5

  1. Mike Teunissen (Ned) 181,5 km in 4u38'56"
  2. Clément Venturini (Fra) z.t.
  3. Amund Grøndahl Jansen (Noo)  
  4. Jens Keukeleire  
  5. Aimé De Gendt  
  6. Anthony Turgis (Fra)  
  7. Dimitri Claeys  
  8. Anthony Delaplace (Fra)  
  9. Tom Van Asbroeck  
  10. Julien Antomarchi (Fra)  

  Stand na rit 5

  1. Mike Teunissen (Ned) in 21u16'09"
  2. Amund Grøndahl Jansen (Noo) op 14"
  3. Jens Keukeleire 22"
  4. Anthony Turgis (Fra) 26"
  5. Tom Van Asbroeck 29"
  6. Aimé De Gendt 32"
  7. Anthony Delaplace (Fra) 35"
  8. Dimitri Claeys  
  9. Julien Antomarchi (Fra)  
  10. Frederik Backaert 52"