• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thiam meteen in vorm bij comeback met persoonlijk record op 200 meter

  Nafi Thiam heeft op een kleine meeting in Doornik haar comeback gemaakt na een kuitblessure. De zevenkampster lijkt helemaal de oude want ze stelde meteen haar record op de 200 meter scherper. Haar nieuwe besttijd is 24"37.

  Door een kuitblessure miste Nafi Thiam het volledige indoorseizoen. Maar de olympische kampioene is klaar voor het outdoor seizoen en heeft als doelen de zevenkamp in Talence eind juni en uiteraard het WK in Doha.

   

  Op een interclub in Doornik draait Thiam dit weekend warm. En ze voelt zich duidelijk weer fit want op de 200 meter verbeterde ze haar persoonlijke record. Ondanks tegenwind deed ze 3 honderdsten beter dan haar vorig record uit 2017 (24"40). Nu heeft Thiam 24"37 achter haar naam staan.