• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kompany: "Mijn toekomst? Eerst vieren, vanaf morgen wordt er gepraat"

  Vincent Kompany heeft vandaag zijn 12e beker in de lucht gestoken als speler van Manchester City. Maar blijft de kapitein bij de club, of niet? Daar wou hij ook na de gewonnen FA Cup niets over zeggen. Man van de match Kevin De Bruyne kijkt uit naar een rustige zomer.

  De vragen over de toekomst van Vincent Kompany blijven voorlopig onbeantwoord. Zijn contract loopt over een maand af, maar doet hij er toch nog een seizoen bij in Manchester? Na het titelfeest beloofde hij om na de FA Cup meer te zeggen, maar ook na de finale vond Kompany het nog een tikkeltje te vroeg.

   

  "Nu wil ik vieren. Ik wou nog alle mogelijke prijzen winnen en dat wil ik blijven doen. We zullen er een goed nachtje over slapen en vanaf morgen kunnen we dan hopelijk beginnen te praten over mijn toekomst."

   

  Daarna mengde Kompany zich met een kamerbrede glimlach in het feestgedruis met zijn ploegmaats. "Dit is fantastisch. Toen ik hier aankwam, leek het al onrealistisch dat we ooit een prijs zouden winnen. Nu heb ik er 12 gepakt met deze club. Dat is uitzonderlijk."

  De Bruyne: "Wou zwaar seizoen op mooie manier afsluiten"

  Kevin De Bruyne en Bernardo Silva gaven samen een interview. "We wisten dat we geschiedenis konden schrijven", zei de Belgische uitblinker. "We hebben het deze week iets meer relax aangepakt dan anders, daardoor hadden we wat tijd nodig. Maar onze tweede helft was fantastisch. De sfeer was ook heel bijzonder."

   

  Kan City nog beter worden? "Pep Guardiola is op zoek naar perfectie. We proberen alles te winnen. Dat is niet vanzelfsprekend. We werken heel hard. Nu moeten we van dit moment genieten en dan van een vrije zomer. Dat zal bij veel spelers deugd doen. Het zijn twee zware seizoenen geweest."

   

  "Ook voor mij persoonlijk is het een zwaar seizoen geweest. Het is een eer dat ik erbij mocht zijn in de laatste twee matchen. Ik wou het seizoen toch mooi afsluiten en ik wou tonen dat ik nog dezelfde ben. Ik ben blij dat het gelukt is."

  Nog maar eens feest voor Manchester City