• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ewan: "Dat Campenaerts zich helemaal wegcijferde voor mij, geeft me vertrouwen"

  Ewan was in de wolken met zijn zege.

  Ewan was in de wolken met zijn zege.

  Caleb Ewan bezorgde Lotto-Soudal een feestdag in de Giro. "Nu zal ik meer relaxed de sprints ingaan, waardoor ik mijn eindschot beter zal timen", reageerde Ewan.

  Na een 2e, 3e en 4e plaats was het vandaag bingo voor Lotto-Soudal. Caleb Ewan deelde zijn sprint het best in en rolde Ackermann vlotjes op.

   

  "Het was een tricky finale", reageert Ewan. "Als de sprinters niet veel ploegmaten meer hebben zoals vandaag, dan zakt het tempo in het peloton. Daardoor kunnen meerdere renners zich plaatsen voor de sprint. Ik zat waarschijnlijk in de beste positie, in het wiel van Ackermann." 

   

  Ewan stak vooral enkele pluimen op de hoed van zijn ploegmaten. "De ploeg geeft zich 100 procent voor mij. In de voorbije sprints was ik ontgoocheld dat ik het niet kon afmaken. Maar vandaag heb ik hun werk wel terugbetaald met een zege."

   

  Van der Sande, De Buyst, De Gendt en ook Campenaerts verrichtten de hele dag bergen werk. "Als we voor een ritzege gaan, dan is iedere renner daarbij betrokken. Het geeft me veel vertrouwen als een renner als Campenaerts, die morgen de tijdrit kan winnen, alles geeft om mij  te helpen."

  De Buyst: "Dit is een opsteker voor mezelf"

  Van der Sande: "Heel belangrijk voor Caleb"

  De Gendt: "Blij dat werk eindelijk beloond wordt met zege"