• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  BEELD: Genk huldigt zijn kampioenen in stijl: "Geen betere ambassadeur"

  Een bustocht door Genk brengt de spelers naar de huldiging op het Stadsplein.

  De kampioenen trekken op een open bus door de stad.

  Genk blijft maar vieren. Gisteren na de titelmatch in Anderlecht zakten de kampioenen af naar het Stadsplein in Genk en vandaag deden ze dat nog eens over. Na een rit in een open bus betraden de spelers om 20.15u het podium op het plein vol met duizenden fans.

  De huldiging op het Stadsplein begon om 17.30u, waarna een uur later de spelers en staf in het centrum van de stad in hun open bus stapten. Na een korte receptie in het stadhuis verschenen de spelers op het podium aan het Stadsplein. Hun vrouwen en kinderen mochten meevieren. Een titelfeest sluit de festiviteiten af in de Limburghal om 22u.

  Burgemeester Dries: "Genk kan zich geen betere ambassadeur wensen"

  Burgemeester Wim Dries had niets dan lof voor spelers, staf en bestuur van de kampioenenploeg van zijn stad: "Genk kan zich geen betere ambassadeur wensen."

   

  "Genk is geboren in de mijnen en pikzwart gekleurd. Maar deze week kleurt heel Genk blauw-wit", stak Dries van wal. "Op alle vlakken was KRC Genk de beste dit seizoen. Zo ziet een echte kampioenenploeg eruit. Als burgemeester kan ik niet anders dan de club namens alle Genkenaren bedanken. KRC Genk heeft zijn afkomst nooit verloochend, maar is deze stad nu helemaal ontgroeid. Genk is niet langer een Genkse of Limburgse topploeg, maar een echte Belgische topper."

   

  "We zullen van 16 mei een Genkse feestdag moeten maken", herinnerde Dries eraan dat op die dag in 1998 de 1e beker en op die dag in 1999 de 1e titel werd gevierd. En nu dus opnieuw.

  Nieuwe feestnacht voor spelers en supporters van Genk

  Beelden van de huldiging: