• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Gendt: "Was niet bedoeling om mee te zijn, ik had de benen niet"

  " "

  De Gendt wou eigenlijk niet mee in de vlucht van de dag. "Maar iemand van de ploeg moest mee."

  Niemand was verbaasd dat Thomas De Gendt vandaag mee was in de vlucht van de dag in de Giro. "Al was dat niet de bedoeling. De benen zijn nog niet wat ze moeten zijn", reageerde de Belg van Lotto-Soudal bij Sporza.

  Het was een gevecht van bijna 2 uur om de goeie vlucht te krijgen in de 7e Giro-rit. De Gendt was een van de laatste renners die de oversteek maakte, maar ook een van de eersten die moest lossen op 50 kilometer van de streep op een klimmetje.

   

  "Ik had wel gedacht dat het lang zou duren eer de goeie vlucht weg was. Die eerste groep was echt wel te groot", vertelde De Gendt. "Het was zaak om te proberen iemand van de ploeg erbij te hebben."

   

  "Op een gegeven moment zat Jasper (De Buyst) erbij, maar ineens zat Jasper er niet meer bij. Dus voelde ik mij geroepen. Ik kwam van achteruit het peloton voorbij en ben er op snelheid naartoe gereden. We hadden op dat moment bijna 50 gemiddeld."

   

  Maar de Belg met een patent op lange vluchten hield het vandaag niet vol. "Ik had gewoon de benen niet. Ik had de benen al niet van in het begin van de rit. Ik heb maar 1 demarrage gedaan en dat was die ene om erbij te raken na 85 kilometer. Ik zat in die vlucht met 3 koppeltjes, dan is het ook niet echt aan mij om te rijden. Ik voelde op die klim meteen dat ik niet rapper kon. Ik moest eraf."

   

  Balen deed hij niet: "Het was niet de beodeling om mee te zitten. Ik voelde dat het nog veel te vroeg was. Dat blijkt ook. De benen zijn nog niet wat ze moeten zijn. Hopelijk is het beter in de 2e. week."