• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Duitse vrouwen in filmpje: "Hebben geen ballen, maar weten ze wel te gebruiken"

  Duitsland is op het WK een van de favorieten voor eindwinst.

  Duitsland is op het WK een van de favorieten voor eindwinst.

  Naar aanleiding van de bekendmaking van de selectie voor het WK vrouwenvoetbal, heeft de Duitse vrouwenploeg een opvallende video gelanceerd. Ze lachen erin vooral met hun beperkte populariteit in eigen land.

  "Wij hebben geen ballen, maar we weten wel hoe ze te gebruiken", is een van de meest opmerkelijke uitspraken in het filmpje. Met de video wilt het Duitse vrouwenteam aandacht richten op de moeilijkheden en vele stereotype commentaren waar het vrouwenvoetbal mee te maken krijgt.

   

  "We spelen voor een land dat niet eens onze naam kent" en "bij onze eerste Wereldbeker kregen we een theeset cadeau", zijn enkele andere zinnen die in het filmpje voorbijkomen. Afsluiten doet de video met "maak je geen zorgen, je moet onze namen niet kennen. Je moet enkel weten wat we willen: op onze manier ons spel spelen."

   

  Als tweevoudige wereldkampioen behoort Duitsland tot een van de favorieten voor de eindwinst in Frankrijk. Het WK vrouwenvoetbal is deze zomer van 7 juni tot en met 7 juli te volgen op Sporza. 

  Bekijk de video hier:

  De speelsters die voor Duitsland in actie zullen komen op het WK: