• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eerste Belgische opgave in de Giro: Vanendert stapt af met kniepijn

  Jelle Vanendert geeft er de brui aan.

  De Ronde van Italië van Jelle Vanendert (34) zit er na 5 dagen op. De klimmer van Lotto-Soudal kneep de remmen in de regenachtige rit naar Terracina dicht. Vanendert kampt met hinder aan zijn knie.  "Vervelend, want zo snel geef ik niet graag op", reageert hij.

  Niet alleen Tom Dumoulin hield het vandaag voor bekeken, ook Lotto-Soudal moest op de 5e dag van de Giro plaats maken in de volgwagen. Jelle Vanendert stapte in de gure weersomstandigheden af.

   

  De 9e van de Waalse Pijl ondervond te veel hinder aan zijn knie, het gevolg van overlast aan het kraakbeen. De ontsteking kwam er niet na een val, maar speelde de voorbije dagen al op.

  "Vervelend om nu al te moeten opgeven"

  Net voor hij de Giro verlaat, staat Jelle Vanendert onze man in Italië nog te woord. "Ik kamp met een ontsteking aan mijn knie", legt hij uit ."Het begon gisteren en vandaag voelde ik het meteen op die hellingen in het begin van de rit. Vervelend, want ik geef niet graag op na 5 dagen."

   

  Focust Vanendert zich nu op de Tour? "Daar hebben we al een team voor samengesteld, denk ik. Als het nodig is, zal ik nog gaan, maar er zijn er genoeg die zich klaarstomen voor de Ronde van Frankrijk. Ik rijd beter een ander programma", besluit Vanendert, die nu eerst wil weten wat er aan de hand is met zijn knie.