• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eddy Merckx zal gele trui sieren in Tour de France

  De gele trui viert dit jaar zijn honderdste verjaardag.

  De gele trui viert dit jaar zijn honderdste verjaardag.

  Voor de 106e editie van de Tour de France krijgt de leider van het klassement elke dag een andere gele trui om de schouders. Onder meer Eddy Merckx en het Atomium krijgen een plaats op een van de tricots.

  De gele trui blaast dit jaar 100 kaarsjes uit en dat zal op gepaste wijze gevierd worden. In totaal zullen er 20 verschillende gele truien passeren, waarop telkens een andere renner of symbolische plaats geëerd zal worden.

   

  "Die gele truien zijn uniek: elke wielerfan zal zich, bij het aanschouwen van de shirts, bepaalde momenten herinneren", legt Tourdirecteur Christian Prudhomme uit.

   

  In de elfde rit zal Eddy Merckx aan de zijde van andere vijfvoudige Tourwinnaars Bernard Hinault, Miguel Indurain en Jacques Anquetil prijken. Het Atomium wordt dan weer afgebeeld tijdens de ploegentijdrit die op 7 juli in Brussel wordt afgewerkt.

   

  De 50e verjaardag van de eerste Tourzege van Eddy Merckx wordt ook in de bloemetjes gezet. Ter ere van die speciale datum zal de Grand Départ in Brussel plaatsvinden.