• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "De comebacks in de Champions League bewijzen dat alles kan in voetbal"

  Ivan Leko gelooft nog altijd in een nieuwe Brugse titel.

  Racing Genk kan zondag de titel pakken op het veld van eerste achtervolger Club Brugge. Ivan Leko, trainer van de titelverdediger, wil zijn vel duur verkopen. "Mijn spelers hebben geen extra motivatie nodig", zegt de Kroaat.

  "Genk is de verdiende leider"

  Racing Genk kan bij een overwinning in het Jan Breydelstadion in Brugge zondag de titel pakken. "Iedereen kent het belang van de wedstrijd", zegt Club-trainer Ivan Leko op zijn wekelijkse persbabbel.

   

  "We kunnen niet meer doen dan onze wedstrijd proberen te winnen en dan zien we wel. In de reguliere competitie waren we in eigen huis heel goed tegen Genk. Ik heb die beelden niet meer laten zien. Mijn spelers hebben geen extra motivatie nodig. Dit is een titelwedstrijd en daar train je 10 maanden voor."

   

  "De wedstrijden tegen Genk zijn altijd wedstrijden met veel intensiteit en kwaliteit. Er worden veel kansen gecreëerd en er wordt open voetbal gespeeld. Dat verwacht ik zondag ook."

   

  Leko noemt Genk "de verdiende leider", maar heeft ook lof voor zijn eigen ploeg. "Wij kunnen goed voetballen. Dat hebben we in veel topwedstrijden al laten zien dit seizoen. Ik verwacht dat zondag ook van mijn team. Als we zouden kunnen winnen, kan dat voor extra druk bij Genk zorgen. We zullen er alles aan doen."

   

  Gelooft Leko eigenlijk nog in de titel? "De comebacks in de Champions League hebben laten zien dat alles kan in voetbal. Zulke mirakels kunnen alleen in deze sport. Het waren onwaarschijnlijke wedstrijden en ik was telkens euforisch. Als je 1% kans hebt, moet je er blijven in geloven."

  "De comebacks in de Champions League hebben laten zien dat alles kan in voetbal.

  Ivan Leko

  "We hopen dat Diatta kan spelen"

  Smaakmaker Krépin Diatta viel tegen AA Gent geblesseerd uit. Zal de flankspeler erbij zijn zondag? "Hij heeft enkele trainingen gemist en individueel gewerkt. We hopen dat hij kan spelen, maar het is nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen. Hij heeft nog twee dagen."