• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zverev mept gravelspecialist Ferrer richting pensioen in Madrid

  Ferrer kon zijn afscheid in de eerste ronde nog met een dag uitstellen.

  Ferrer kon zijn afscheid in de eerste ronde nog met een dag uitstellen.

  De Spanjaard David Ferrer (ATP-144) heeft gisteren een punt gezet achter zijn tenniscarrière. In het Masters-toernooi in Madrid verloor hij van de Duitser Alexander Zverev (ATP-4) met 6-4 en 6-1.

  Ferrer had vooraf al aangekondigd dat de Mutua Madrid Open zijn laatste toernooi zou worden. In de eerste ronde lukte het hem nog om zijn afscheid een dag uit te stellen door zijn landgenoot Roberto Bautista Agut (ATP-21) in drie sets te verslaan. Gisteren kon hij zijn exit niet meer verlengen.

   

  In 2002 dook de nu 37-jarige Ferrer voor het eerst op in het ATP-circuit. In totaal bereikte hij 52 keer een ATP-finale, waarvan hij 27 keer succesvol was. Met Spanje mocht hij ook drie maal zegevieren in de Davis Cup. Een grandslamzege kon hij niet op zijn naam schrijven. In 2013 verloor hij op Roland Garros de finale tegen landgenoot Rafael Nadal. In 2013 bemachtigde Ferrer zijn hoogste ranking ooit, toen hij de derde plaats bekleedde.    

   

  Na afloop van de wedstrijd sprak Ferrer het publiek nog toe. "Ik had nooit gedacht dat ik een afscheid zoals vandaag zou krijgen. Dat is iets dat mij altijd zal bijblijven", zegt de Spanjaard.

   

  "In het verleden was ik altijd triest nadat ik een match verloren had, maar vandaag voel ik mij niet triest. Vandaag is een dag waar ik van wil genieten", voegt hij eraan toe.

  Het laatste punt uit de carrière van Ferrer: