• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tovert Roeselare met international Rousseaux een konijn uit de hoed?

  Tomas Rousseaux

  Houdt Tomas Rousseaux zijn ex-ploeg in de titelrace?

  Roeselare staat met de rug tegen de muur in de volleybalfinale en hoopt nu dat het Tomas Rousseaux mag opstellen. Als de volleybalbond het licht op groen zet, neemt hij woensdag de plaats in van de geblesseerde Ruben Van Hirtum.

  Tomas Rousseaux morgen bij Roeselare?

  Roeselare heeft een aanvraag ingediend om Red Dragon Tomas Rousseaux morgen als "medical joker" in te zetten in de belangrijke vierde match van de play-off-finale tegen Maaseik. De 25-jarige hoekspeler zou Ruben Van Hirtum (foto) komen vervangen.

   

  Van Hirtum viel zaterdag uit toen hij zijn knie verdraaide. Met tranen in de ogen werd hij weggedragen door zijn ploegmaats.

   

  Roeselare verloor de 3e match met 0-3. Morgenavond moet het winnen om nog aanspraak te maken op de landstitel. Als dat lukt volgt er op 11 mei in eigen huis een belle.

  Wat is een medical joker?

  Als een speler minstens 30 dagen "onbeschikbaar" wordt verklaard om medische redenen mag de club een andere speler binnenhalen. Maaseik maakte eerder dit seizoen al twee keer gebruik van die regel. Middenblokker Alex Grozdanov kwam in het begin van het seizoen al Andri Aganits vervangen en in maart kwam Jan Zimmerman spelverdeler Jay Blankenau vervangen.

   

  De aanvraag moet wel 72 uur op voorhand bij de volleybalbond worden ingediend en daar wringt het schoentje. Roeselare heeft zondagavond een mail gestuurd, maar bij de bond hebben ze die maandagochtend pas gelezen.

   

  Reglementair wordt het dus lastig om Tomas Rousseaux nog speelgerechtigd te krijgen en is er goodwill van de bond nodig, want als die haar reglementen volgt is Rousseaux pas donderdag speelgerechtigd, een dag te laat dus voor de match van morgen. Roeselare rekent nu op de sportiviteit van de bond om dit alsnog in orde te krijgen tegen morgen. 

   

  Pikant detail is misschien nog het feit dat de bond en de liga (lees: de clubs) in een kleine oorlog verwikkeld zijn over de werking van de volleybalbond. Geen ideaal moment dus.

  Roeselare-speler tussen 2012 en 2015

  Tomas Rousseaux is een van de sterkhouders van onze nationale ploeg. De receptie-hoekspeler is al jaren met succes aan de slag in Polen, maar tussen 2012 en 2015 verdedigde hij de kleuren van Roeselare. Hij hielp de club aan 3 landstitels en 1 bekertriomf.

   

  In Polen doet Rousseaux het ondertussen uitstekend.  Het voorbije seizoen speelde hij voor Katowice en werd hij uitgeroepen tot beste buitenlander in de sterke Poolse competitie. Volgend seizoen ruilt de Belgische international Katowice in voor het hoger aangeschreven Rzeszow.

  Tomas Rousseaux

  In zijn tijd bij Roeselare had Tomas Rousseaux nog een korte haarsnit.

  Volleybal: finale play-offs

  Roeselare - Maaseik 2-3
  Roeselare Maaseik 2-3 (25-21, 21-25, 21-25, 25-21, 18-20)
  Maaseik Roeselare 2-3 (23-25, 25-20, 23-25, 25-19, 12-15)
  Roeselare Maaseik 0-3 (16-25, 19-25, 23-25)
  Maaseik Roeselare 2-3 (33-35, 25-27, 25-17, 25-23, 12-15)
  Roeselare Maaseik 2-3 (25-22, 25-23, 16-25, 19-25, 13-15)