• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kevin Borlée haakt af voor World Relays in Japan, Bolingo onzeker

  De Belgian Tornados kunnen komend weekend een ticket voor het WK in Doha grijpen.

  De Belgian Tornados kunnen komend weekend een ticket voor het WK in Doha grijpen.

  Kevin Borlée zal niet kunnen aantreden op de World Relays komend weekend in Japan. Hij liep op training een hamstringblessure op. Cynthia Bolingo heeft dan weer last van een achillespeesblessure.

  Coach Jacques Borlée zal komend weekend niet op slotloper Kevin Borlée kunnen rekenen in het Japanse Yokohama. Donderdag keert hij terug naar België waar hij een specialist zal raadplegen. Jacques Borlée beschikt wel nog over Jonathan en Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, Julien Watrin en Robin Vanderbemden. Als de Tornados top 10 lopen in Japan, plaatsen ze zich voor het WK atletiek in Doha.

   

  "Kevin had al een vijftiental dagen last", verduidelijkt vader en coach Jacques Borlée. "We willen dan ook geen enkel risico nemen. Het is spijtig, want hij etaleerde al een drietal weken een goeie vorm en nu zal hij zijn eerste finale met de Tornados missen (Kevin Borlée was er in de 22 finales telkens bij en zorgde zo mee voor 11 medailles, red). Ook Jonathan heeft wat last van de hamstrings, maar zijn deelname aan de Relays is niet in gevaar."

   

  Ook zonder Kevin Borlée blijft de coach optimistisch over de kansen van de Tornados. "Toen we hier in Japan aankwamen en ik de deelnemerslijst zag, was ik ervan overtuigd dat een podium haalbaar was. Nu verliezen we een van onze beste lopers, maar ik blijf er vertrouwen in hebben. We kunnen hier echt wel iets neerzetten."

   

  Naast de Tornados kampen ook de Belgian Cheetahs met een probleem. Na de blessures van Margo Van Puyvelde en Justien Grillet sukkelt nu ook toploopster Cynthia Bolingo met een achillespeesblessure. "Ik durf niet te voorspellen wat haar kansen op deelname nog zijn", laat coach Carole Bam weten.

   

  "De blessure speelt al sinds januari, maar leek de laatste maanden helemaal onder controle. Dat die ontsteking nu toch weer zo aanwezig is, had ik nooit verwacht. We beslissen in de komende twee dagen", voegt ze eraan toe. Net als de mannenploeg, moeten de Cheetahs top 10 halen om een ticket voor het WK in Doha te bemachtigen.