• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot-Léopold is titelfinale in hockey, geen 5e triomf op rij voor Dragons

  Beerschot

  Beerschot speelt voor het eerst sinds 1952 de titelfinale in het hockey.

  Beerschot en Léopold hebben dankzij een zege in de terugmatch van de halve finales de finale bereikt van onze hockeycompetitie. Herakles en Dragons moeten afdruipen.

  De heenmatchen in beide duels waren op een gelijkspel geëindigd, waardoor alles nog openlag voor de ontknoping in de terugmatch. Beerschot ondervond de minste weerstand in zijn halve finale. De Engelsman Carson zaaide met zijn strafcorner heel wat onrust tegen Herakles, dat pas op het einde kon milderen tot 4-2.

   

  In de andere confrontatie, tussen Léopold en Dragons, was er meer spanning. Dragons mocht dan wel verzwakt uit de zomer gekomen zijn, het gaf een 5e titel op een rij niet zomaar op. Toch kwam Léopold, met thuisbasis in Ukkel, op een 2-0-voorsprong. Een slotoffensief van Dragons leverde te weinig op. Eindstand: 2-1.

   

  Recordkampioen Léopold kan zo vanaf volgende week op zoek gaan naar een 26e titel. De laatste keer dateert wel al van 2005. Beerschot heeft 6 bekers in de prijzenkast staan, maar die dateren allemaal van de "oertijd" van het vaderlandse hockey.

  Léopold

  Léopold voelt een 26e titel naderen.

  VIDEO: Verslag Beerschot - Herakles