• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zenit-spelers horen op het vliegtuig dat ze kampioen zijn

  In Rusland heeft Zenit Sint-Petersburg op 3 speeldagen van het einde de titel gevierd. De ex-ploeg van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts speelde zelf gelijk, maar hoorde op weg naar huis dat concurrent Lokomotiv Moskou zijn match verloren had. De spelers bouwden hoog in de lucht een feestje.

  Zenit bleef op speeldag  27,  drie wedstrijden voor het einde, steken op een 1-1-gelijkspel. De spelers stapten daarom ietwat teleurgesteld op het vliegtuig naar huis, maar onderweg volgden ze de prestaties van Lokomotiv wel op de voet.

   

  Zo hoorden de spelers dat Lokomotiv Moskou verloor.  Zenit heeft zo 9 punten voorsprong. Lokomotiv kan dus nog op gelijke hoogte komen, maar heeft 4 matchen minder gewonnen. Dat rekensommetje maakten de spelers ook in de lucht waarna het feest al voor de landing kon beginnen.     

   

  Voor Zenit is het na 2007, 2010, 2012 en 2015 de vijfde landstitel. In de vroegere Sovjet-competitie behaalde het team ook in 1984 de titel.  

  Feest in de lucht!

  De beslissende goal voor Zenit Sint-Petersburg