• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voormalige topvoetballer Van der Vaart wint zijn 1e dartsmatch in BDO-bond

  Nu Rafael van der Vaart het voetbal vaarwel heeft gezegd, is hij op zoek naar een nieuwe carrière. Die heeft hij misschien wel gevonden in het darts. Op de Denmark Open, een toernooi op het BDO-circuit, won hij meteen zijn eerste match. In de volgende ronde ging hij er wel kansloos uit.

  Een jaartje geleden speelde Rafael van der Vaart zijn laatste match voor het Deense Esbjerg, de club waarvoor zijn vriendin Estavana Polman tegenwoordig nog altijd handbal speelt.

   

  Het was dan ook geen verrassing dat Van der Vaart in Denemarken debuteerde op het dartscircuit. In de 1e ronde van de Denmark Open schakelde hij Thomas Andersen uit met 4-2. In de 2e ronde moest de 109-voudige Nederlandse international wel zijn meerdere erkennen in Mogens Christensen (4-0).

   

  Dat Van der Vaart aardig overweg kan met de pijltjes bewees hij in januari toen hij aan de zijde van Michael van Gerwen het WK voor prominenten won. Uitkijken of dit het begin wordt van een schitterende 2e sportcarrière.