• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook in Yorkshire laten de sprintersploegen zich verrassen

  Jesper Asselman.

  Zelfs een vlagje bleek geen hinderpaal voor Jesper Asselman.

  Jesper Asselman (Roompot-Charles) heeft de eerste etappe in de Ronde van Yorkshire gewonnen. De Nederlander boekte in de vlakke rit een ticket voor de vlucht van de dag en bleef net uit de greep van het sprintende peloton. Asselman is uiteraard ook de eerste leider.

  In de Ronde van Romandië draaide Stefan Küng het peloton een loer, in de Ronde van Yorkshire werd voor hetzelfde scenario geopteerd. Een kopgroep van 6 werd uitgedund tot 4 soldaten, die het Team Ineos en Dimension Data erg moeilijk maakten.

   

  In de gietende regen beten de sprintersploegen hun tanden stuk, al vielen ze nog een stuk dichter op de nek van de vluchters dan in Romandië.

   

  Asselman en co moesten zich reppen om uit de greep van de bende te blijven, maar de Nederlander vond net genoeg energie om zijn onderneming in stijl af te ronden. Zelfs een vlagje in zijn stuur kon hem niet hinderen. Jonas Van Genechten spurtte naar de derde plaats.

  Uitslag rit 1:
  1. Jesper Asselman (Ned) 183 km in 4u05'45"
  2. Filippo Fortin (Ita) z.t.
  3. Jonas Van Genechten  
  4. Boy van Poppel (Ned)  
  5. Gabriel Cullaigh (GBr)  
  6. Ethan Hayter (GBr)  
  7. Cyril Barthe (Fra)  
  8. Mark Cavendish (GBr)  
  9. Chris Lawless (GBr)  
  10. Rick Zabel (Dui)  

  Bekijk de ontknoping:

  De vreugde in de volgwagen: