• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Baloise Belgium Tour strikt Remco Evenepoel: "Het is een mooie kans om in eigen land te koersen"

  De Baloise Belgium Tour vindt plaats van 12 tot 16 juni.

  De Baloise Belgium Tour vindt plaats van 12 tot 16 juni.

  Belgische wielerliefhebbers houden 12 tot 16 juni best vrij in hun agenda. Op die dagen zal toptalent Remco Evenepoel namelijk in de Ronde van België voor het eerst te bewonderen zijn in een rittenkoers op de Belgische wegen. 

  De organisatie van de vijfdaagse rittenkoers maakte vandaag de komst van de 19-jarige renner bekend. "Voor Remco Evenepoel is de Baloise Belgium Tour een mooie gelegenheid om zich voor eigen publiek te tonen. Met een individuele tijdrit in Grimbergen en een stevige Ardennenrit in en om Seraing krijgt hij de gelegenheid om verder te bouwen op de ervaring die hij al opdeed in zijn eerste profjaar",  laat de organisatie weten.

   

  Evenepoel kijkt enorm uit naar de Baloise Belgium Tour. "Het is een mooie kans om in eigen land te koersen, met ongetwijfeld ongelooflijk veel steun van het publiek. De Belgische fans zijn altijd bijzonder enthousiast én het zijn grote wielerkenners", zegt Evenepoel.

   

  "Ik heb vroeger uiteraard vaak in België gekoerst, maar om nu in mijn eerste profjaar opnieuw over deze wegen te kunnen rijden, is toch speciaal. In het bijzonder kijk ik erg uit naar de tijdrit in Grimbergen, vlakbij mijn thuisbasis. Ik hoop dus dat veel van mijn vrienden en familieleden me aan het werk zullen kunnen zien”, voegt hij er nog aan toe.

   

  In zijn 1e seizoen als profwielrenner stond Evenepoel nog maar 2 keer in een Belgische koers aan de start. In Nokere Koerse finishte hij 57e, in Bredene Koksijde Classic 46e. Zijn beste prestaties behaalde hij in de Ronde van San Juan, waar hij het jongerenklassement won, en in de Ronde van Turkije, waar hij een 4e plaats bemachtigde.

   

  De selectie van Deceuninck-Quick Step wordt vervolledigd door Belgen Iljo Keisse en Pieter Serry, de Nederlander Fabio Jakobsen, de Deen Mikkel Honoré en de Italianen Eros Capecchi en Davide Martinelli.