• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Trossard: "Vergelijk mij niet met De Bruyne, ik help gewoon de ploeg"

  Leandro Trossard scoorde het winnende doelpunt voor KRC Genk.

  Leandro Trossard heeft KRC Genk voorbij AA Gent geloodst. Maar in Limburg houden ze nog steeds vol dat er nog niet echt aan de titel gedacht wordt. "We blijven gewoon punten pakken."

  De titel komt nu heel dichtbij voor KRC Genk, dat met 0-1 won van AA Gent. Leandro Trossard scoorde het winnende doelpunt en zorgde zo voor een kloof van 9 punten met Club Brugge, dat wel nog tegen Anderlecht speelt.

   

  "We proberen elke week ons ding te doen en de druk bij Club Brugge te leggen. We mogen zeker geen steken laten vallen, want dan kan het snel gaan", zegt Trossard.

   

  Er zijn nog 12 punten te verdienen in Play-off I, maar Trossard blijft met de voetjes op de grond. "We mogen niet beginnen te rekenen. We moeten gewoon ons ding blijven doen. Als je volgende week op Antwerp verliest en Club Brugge wint, moet je daarna onder grote druk naar Club. Dus we moeten gewoon punten blijven pakken."

   

  De 24-jarige wordt soms vergeleken met Kevin De Bruyne, maar dat vindt Trossard overdreven. "Daar moeten ze mij niet mee vergelijken. Het is wel mooi dat ze dat zeggen, maar ik ben gewoon blij dat ik weer op hoog niveau kan spelen en de ploeg kan helpen in de titelstrijd."

  Bekijk hier het interview: