• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leclerc troeft Vettel weer af, zondag ook in de race?

  Charles Leclerc

  De snelste Ferrari dit seizoen? Dat is die met Charles Leclerc achter het stuur.

  Charles Leclerc heeft de toon gezet in de tweede oefensessie voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan. De jonge Ferrari-rijder zette vanmiddag de snelste tijd neer in de straten van Bakoe. Ploegmaat en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel beet zijn tanden stuk op de chrono.

  Leclerc kust de muur

  Nadat de eerste sessie in Bakoe was stopgezet wegens een losliggend putdeksel, konden de Fomrule 1-rijders de tweede sessie wel volledig afwerken. Charles Leclerc reed bij momenten op de limiet. De sensatie van het seizoensbegin raakte een muur, maar als bij wonder liep hij geen averij op.

  In tegendeel, de jonge Ferrari-rijder dook als enige onder de 1'42" op het stratencircuit. Op die manier troefde hij weer zijn ervaren ploegmaat Sebastian Vettel af. De Duitser had meer dan 3 tienden nodig (+0"324). 


  Ook in de races zelf is Leclerc dit jaar steevast sneller dan Vettel, maar de teamleiding drong hem telkens op om het gaspedaal te lossen. Krijgt hij zondag nog een keer die orders te horen?

  Dankzij de mix van lange rechte stukken en trage bochten is Ferrari alvast in het voordeel in Azerbeidzjan. De concurrentie van Mercedes was vanmiddag goed voor de 3e en de 5e tijd. Hamilton had bijna 7 tienden (+0"669) meer nodig dan Leclerc, Bottas zelfs meer dan een seconde (+1"131). Max Verstappen nestelde zich er vanmiddag tussen met de 4e chrono (+0"921).

  Crashes Stroll en Kvijat

  Charles Leclerc kuste de muur, maar voor mindere goden Lance Stroll (Racing Point) en Daniil Kvijat (Toro Rosso) liep het minder goed af. Zij gingen te breed en moesten de strijd wel staken.

  Zaterdag staan om 12u de derde oefenritten op het programma, om 15u volgen de kwalificaties. De Grote Prijs zondag begint om 14.10u.

   

  Na 3 Grote Prijzen is Hamilton (68 ptn) de WK-leider voor ploegmakker Bottas (62) en Max Verstappen (39). De Ferrari's van Vettel (4e met 37 punten) en Leclerc (5e met 36 punten) moeten al een gat laten.