• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oefensessie Bakoe afgelast na botsing Russell met losliggend putdeksel (video)

  De Brit George Russell raakte een losliggend putdeksel.

  De Brit George Russell raakte een losliggend putdeksel.

  De 1e oefensessie in aanloop naar de Grote Prijs van Azerbeidjan is na 10 minuten in het water gevallen. De Brit George Russell kon een losliggend putdeksel niet ontwijken waardoor zijn wagen flink beschadigd werd.

  De oefensessie in Bakoe was nog maar net begonnen of de Formule 1-coureurs mochten de baan al verlaten. De 21-jarige Russell reed met zijn Williams over een putdeksel dat niet goed vastzat in het wegdek. Door de hoge snelheid van de wagen kwam het deksel omhoog waardoor de bolide door de brokstukken geraakt werd. Russell zelf bleef ongedeerd.

   

  "Toen ik het deksel raakte, ging er een schok door heel mijn lichaam. De motor stopte met draaien en beschadigde de baan. Het deksel lag gewoon op het circuit en heeft daardoor mijn sessie verpest", vertelde Russell na afloop.

   

  Na het incident besloot de organisatie de oefensessie stop te zetten om het circuit aan een controle te onderwerpen. Ze doen er nu alles aan om de baan klaar te stomen voor de tweede oefensessie van de dag. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel waren de enigen die de baan al konden testen. De Grote Prijs van Azerbeidjan wordt zondag gereden. 

  Bekijk hier waar het fout liep voor Russell:

  Lewis Hamilton leek het stopzetten van de oefensessie niet al te erg te vinden: