• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stroompanne dwarsboomt plannen van tienkamper Van der Plaetsen in Zuid-Afrika

  Thomas Van der Plaetsen.

  Thomas Van der Plaetsen werd genekt door een stroompanne.

  Meerkamper Thomas Van der Plaetsen ging donderdag en vrijdag op de Zuid-Afrikaanse kampioenschappen op zoek naar de limiet voor het WK, maar na drie onderdelen is de tienkamp stilgelegd na een stroompanne. Van der Plaetsen zal nu in Götzis of Talence op zoek moeten gaan naar de limiet voor Doha. 

  Thomas Van der Plaetsen (28) trainde de laatste weken in Zuid-Afrika en ging in één ruk op de meeting in Germiston op zoek naar de limiet voor het WK in Doha.

   

  De Europese kampioen van 2016 was vandaag erg goed aan zijn tienkamp begonnen en lag na drie onderdelen perfect op schema (met 2.443 punten na drie onderdelen lag hij drie punten voor op het schema voor zijn persoonlijk record, 135 punten voor op de WK-limiet en 15 punten achter op de olympische limiet), maar een stroomonderbreking gooide roet in het eten.

   

  Van der Plaetsen had dus een mooie bonus op de WK-limiet van 8.200 punten uitgebouwd, maar de tienkamp werd tijdens het hoogspringen definitief afgeblazen. In Götzis (25 en 26 mei) of Talence (22 en 23 juni) zal onze landgenoot dus noodgedwongen moeten herkansen.

  "Na 2 moeilijke jaren vol blessures wil het tij nog niet keren"