• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kim Gevaert: "Zal toch pijn doen als ze mijn records verbeteren"

  Kim Gevaert

  Kim Gevaert met een van haar kinderen en haar partner Djeke Mambo.

  Voor de tweede keer op korte tijd wordt een jeugdrecord van Kim Gevaert van de tabellen gelopen. "En ik denk dat mijn record op de 400 meter deze zomer gaat sneuvelen met Cynthia Bolingo", vertelt de Belgische sprintkoningin aan Sporza.

  "Schitterend en veelbelovend"

  Rani Rosius verbeterde afgelopen maandag het juniorenrecord van Kim Gevaert op de 100m met 7 honderdste seconde. In januari stelde Mariam Oulare al Gevaerts Belgische record bij de scholieren op de 60 meter (indoor) scherper. Gevaert heeft geen van beide prestaties gezien, maar ze voelt wel iets bewegen.

   

  "Ik ben eigenlijk niet goed bezig, hé", lacht Gevaert. "Ik ken Rani Rosius niet en heb Mariam Oulare ook niet zien lopen, maar de 11"45 van Rosius op de 100 meter en de 7"63 op de 60 meter van Oulare zijn natuurlijk heel goede tijden. Rosius heeft heel wat van haar persoonlijke record gedaan. Daarom denk ik dat ze nog niet zo gevolgd werd."

   

  "11 seconden 45 voor een 18-jarige is schitterend en veelbelovend. Op die leeftijd kan je sowieso nog vooruitgang boeken. Ik heb gelezen dat ze 1 m/s rugwind had en het was warm weer, maar je moet die omstandigheden ook nog kunnen gebruiken om je moment te grijpen. Dat heeft ze sowieso gedaan."

  Mariam Oulare (m).

  "Het zal pijn doen"

  Kim Gevaert is nog altijd de trotse eigenares van vijf Belgische records: 100m, 200m, 400m, 4x100m en 60m indoor. "Het is lang stil geweest rond al mijn records, maar nu beweegt er iets. Dat is goed. Ik denk dat mijn record op de 400 meter deze zomer zal sneuvelen met Cynthia Bolingo. Voorlopig doet het mij nog niet zoveel, maar ik denk wel dat het pijn zal doen als mijn records op de 100 en de 200 meter gebroken worden."

  Cynthia Bolingo.