• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  NBA play-offs: OKC zit in slechte papieren en de Celtics zijn al gekwalificeerd

  Russell Westbrook spreekt zijn team aan tijdens de 4e wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers.

  De NBA play-offs leveren spektakel in de 1e ronde. Russell Westbrook kan met zijn Oklahoma City Thunder (OKC) niets opbrengen tegen de macht van de Portland Trail Blazers. De Boston Celtics kwalificeren zich voor de volgende ronde met een "sweep" tegen de Indian Pacers. Vind hier een overzicht van de 1e ronde van de play-offs.

  OKC delft het onderspit tegen Portland

  Russell Westbrook speelde een erbarmelijke 4e wedstrijd. Westbrook scoorde 14 magere punten en kon maar 5 van zijn 21 worpen scoren. Oklahoma verloor wedstrijd 4 en komt zo in nauwe schoentjes. De Portland Trail Blazers kunnen hun 3-1-voorsprong in eigen stad verdedigen. Bij winst gaan sterkhouder Damian Lillard en de zijnen door naar de volgende ronde van de play-offs.

  Boston Celtics vernederen Indiana

  De Boston Celtics hebben de Indiana Pacers een 4e nederlaag op een rij aangesmeerd. Een zogenoemde "sweep", waarbij een ploeg met 4-0 een ronde in de play-offs wint. Die "sweep" werd georkestreerd door Kyrie Irving, Jayson Tatum en Gordon Hayward. De Celtics zullen in de volgende ronde waarschijnlijk tegen de Milwaukee Bucks uitkomen. De Bucks staan 3-0 voor tegen Detroit.

  Warriors keren het tij tegen de LA Clippers

  Na het verrassende verlies in wedstrijd 2 waarin Golden State een voorsprong van 30 punten uit handen gaf, hebben de Warriors van Stephen Curry de rollen omgedraaid. 

   

  De samenwerking tussen Curry, Thompson en Durant draait op volle toeren. Ze wonnen overtuigend wedstrijden 3 en 4 en staan met één voet in de volgende ronde. De Warriors spelen wedstrijd 5 op eigen grond en zijn vastberaden om het thuis af te maken.

  Houston Rockets geven Utah Jazz geen enkele kans

  James Harden en zijn troepen hebben wedstrijd 3 gewonnen, waardoor er een 3-0-stand op het scorebord staat. De Utah Jazz kan momenteel niet opboksen tegen het geweld dat James Harden en Chris Paul brengen. 

   

  Harden begon de 3e wedstrijd op rampzalige wijze. Hij had in het 1e kwart 0 op 15 gescoorde worpen, maar kon dit ombuigen naar een respectabele 22 punten.

  Milwaukee Bucks walsen over Detroit

  De Milwaukee Bucks hebben geen problemen met de Detroit Pistons. Giannis Antetokounmpo, Brook Lopez en Eric Bledsoe zijn niet te stoppen. De Pistons hebben absoluut geen antwoord op het samenspel van deze ploeg. 

   

  Antetokounmpo, die één van de favorieten is om Most Valuable Player (MVP) te worden, kan keer op keer indrukwekkend zijn. Hij is de spilfiguur in de ploeg uit Milwaukee en zal op zijn best moeten zijn willen ze ver geraken in de play-offs.

  Toronto Raptors rekenen op Kawhi Leonard

  De Toronto Raptors verloren hun 1e wedstrijd tegen de Orlando Magic. Dat ging Kawhi Leonard niet zomaar laten gebeuren. De Raptors hebben hun 3e wedstrijd op een rij gewonnen en kunnen de volgende ronde al ruiken.

   

  Kawhi Leonard en Kyle Lowry zijn de 2 sterkhouders van Toronto en zorgen voor punten, veel punten. De Raptors zijn een ploeg om naar uit te kijken deze play-offs. Zij spelen wedstrijd 5 in eigen huis. Bij winst stoten de Raptors door naar de volgende ronde.

  Philadelphia 76'ers kunnen dromen van volgende ronde

  De Philadelphia 76'ers zijn een maatje te sterk voor de Brooklyn Nets. Joel Embiid, Tobias Harris en Jimmy Butler zijn cruciaal voor de play-off-ambities van de 76'ers. De ploeg uit Philadelphia kan in eigen stadion de volgende ronde halen.

  Denver Nuggets en San Antonio Spurs houden elkaar in evenwicht

  Het is een heel gelijkopgaande "series" tussen de Nuggets en de Spurs. Beide ploegen wonnen een thuis- en een uitwedstrijd. Er is in deze "serie" dus niet echt een thuisvoordeel, zo blijkt. 

   

  De grote namen maken het wel waar. Jokic, DeRozan, Aldridge en nog vele anderen scoren en zorgen voor redelijk hoge scores. Er is geen echte uitblinker in deze "series". De volgende wedstrijd wordt in Denver gespeeld.