• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische ruiters blijven oogsten: Devos wint in Miami

  Pieter Devos was de sterkste in Miami.

  De Global Champions Tour jumping is voorlopig een kolfje naar de hand van de Belgen. Pieter Devos zorgde in Miami voor een 2e Belgische zege op 3 manches. Vorige week won Jérôme Guéry in Mexico. 

  Dat de Belgische ruiters uitstekend op dreef zijn, is een understatement. Vorige week won Jérôme Guéry de GP van Mexico in de Global Champions Tour, Pieter Devos won afgelopen nacht (Belgische tijd) de GP van Miami. 

   

  In de barrage met acht zaten twee Belgische combinaties.Devos (33) klokte met Claire Z foutloos af in 37"38. Harrie Smolders werd tweede op amper vier honderdsten, Malin Baryard-Johnsson pakte de laatste podiumplaats. Olivier Philippaerts eindigde 5e. Zijn overwinning in Miami levert Devos 100.000 euro op. 

  Verslag van de meetings in Mexico en Miami