• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel tegen nummer 32 op wereldranglijst in eerste ronde WK snooker

  Brecel gaat op zoek naar zijn eerste zege ooit in Sheffield.

  Luca Brecel kent zijn tegenstander in de eerste ronde van het WK snooker (20 april - 06 mei). Brecel, de nummer 14 op de wereldranglijst, neemt het op tegen Gary Wilson, 32e op de ranking.

  Vanaf 20 april mag The Belgian Bullet op zoek gaan naar zijn eerste zege ooit  in de mythische Crucible van Sheffield. In 2012 was Brecel de jongste deelnemer ooit aan het WK. In 2017 en 2018 stond hij ook in Sheffield. Toch kon hij er nog nooit winnen. De eerste ronde werd telkens zijn eindstation.

   

  In zijn zoektocht naar een plaats in de tweede ronde moet hij zich dit jaar ontdoen van de Brit Gary Wilson. Het wordt de vierde confrontatie ooit tussen de twee, waarbij het 2-1 staat in het voordeel van Brecel. De laatste meeting vond vorig jaar plaats in de Northern Ireland Open. Brecel won toen met 4-2.

   

  Indien Brecel het haalt van Wilson (er wordt gespeeld naar een best-of-19), komt hij in de tweede ronde hoogstwaarschijnlijk uit tegen Mark Selby. De huidige nummer 2 op de wereldranglijst en drievoudige wereldkampioen treft in de eerste ronde het Chinese talent Zhao Xintong.

  De volledige loting