• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas vreest ploegmaats in Tour: "Froome en Bernal zijn grootste concurrenten"

  Is Team Sky andermaal dominant in de Tour?

  Geraint Thomas probeert in juli zijn titel te verlengen in de Ronde van Frankrijk. "Ik zit goed op schema", vertelt de renner van Team Sky aan BBC. "Er is nu ook minder druk. Ik moet niets meer bewijzen."

  Volgende maand zal Geraint Thomas niet te zien zijn in de Giro, want de renner van Team Sky zet alles op de Tour. Zijn voorbereiding is nog niet vlekkeloos verlopen met buikgriep in Tirenno-Adriatico en slecht weer op stage, maar Thomas panikeert niet. "Ik ben niet ver verwijderd van mijn vorm van vorig jaar", vertelt hij aan BBC. "Ik weet wat ik nog moet doen."

   

  "Nu ga ik naar de Ronde van Romandië. Dat heb ik nodig, want ik mis wel wat koerskilometers. Ik wil in Frankrijk starten in mijn best mogelijke vorm. Ik heb vorig jaar gewonnen en wil dolgraag nog eens winnen, maar ik zal niet voortdurend denken dat ik moet winnen."

   

  "Ik ben nog net zo gemotiveerd als vorig jaar, maar er is nu minder druk. Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Ik moet me niet meer bewijzen."

   

  Mijn grootste concurrenten? "Fromme en Bernal. Die strijd tussen ons zal tijdens de wedstrijd gevoerd worden. Zo was het vorig jaar ook. Als ik niet kan winnen, dan hoop ik dat het een van mijn ploegmaats is. In elk interview praten mensen over mij en Froome, maar er zijn nog heel wat goeie renners."