• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert: "Ik wil graag beter doen dan in de Ronde van Vlaanderen"

  Wout van Aert in actie tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix.

  Volgens de surfers van Sporza is Wout van Aert morgen de favoriet in Parijs-Roubaix. "Het is afwachten welke ploeg de koers in handen zal nemen", zegt de Belgische kopman van Jumbo-Visma.

  Wout van Aert sprak na de ploegenvoorstelling in Compiègne met Renaat Schotte. "Ik denk wel dat de vorm in orde is", zegt de drievoudige wereldkampioen veldrijden. "Ik was ook snel hersteld na de Ronde van Vlaanderen en op training ging het prima. Ik ben klaar voor Parijs-Roubaix."

   

  Niet alleen de Sporza-surfers schuiven Van Aert naar voren als favoriet, ook Greg Van Avermaet doet dat. "Greg is een ex-winnaar, dan is het mooi dat hij dat zegt. Ik wil graag beter doen dan in de Ronde van Vlaanderen." Vorige week eindigde Van Aert als 14e.

   

  "Het is moeilijk om iets te voorspellen, er zijn heel veel kandidaat-winnaars. Het is afwachten welke ploeg de koers in handen zal nemen. Persoonlijk denk ik dat Kristoff favoriet is. Parijs-Roubaix is puur op de power, ik schat hem hoog in."

  "Carrefour de l'Arbre doet na de bochten vooral pijn"

  Vorige week lukte het niet voor Van Aert in de Ronde van Vlaanderen. "Ik had toen niet de beste benen en dan zie je dat je ook vaak de verkeerde beslissing neemt. Dus ik hoop nu vooral goeie benen te hebben en mijn gevoel te kunnen volgen."

   

  Heeft de veldrijder in Van Aert een favoriete kasseistrook in de hel? "De strook voor Mons-en-Pévèle (Auchy, red). Je kunt daar wat bochtjes in het kantje nemen en daar kun je je techniek laten spelen. En dan ook Carrefour de l'Arbre: die begint met een paar bochten en daarna doet die strook vooral pijn."

  "Er zijn heel veel kandidaat-winnaars"

  Wout van Aert pakt uit met grapje op Instagram

  In 1994 pakte Bianchi met een speciale fiets uit voor Parijs-Roubaix. Johan Museeuw trok ermee op pad, maar in de finale was de fiets geen geschenk. In de achtervolging op de ontsnapte Andrei Tchmil gaf de Bianchi min of meer de geest.

  Speciale Bianchi-fiets brengt Museeuw geen geluk in 1994