• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sporza-sterren voor Parijs-Roubaix: Van Aert is de topfavoriet

  Ook voor Parijs-Roubaix vroegen we aan onze wielermannen om hun sterren uit te delen. Met Wout van Aert en Greg Van Avermaet prijken twee Belgen met 3 sterren achter hun naam. Krijgen we een Belgische overwinning?

  3 sterren: twee Belgische topfavorieten

  Volgens onze wielermannen beginnen zondag twee Belgen als topfavoriet aan de tocht naar de Hel van het Noorden. Greg Van Avermaet, winnaar in 2017, krijgt 3 sterren achter zijn naam. Hij wordt geflankeerd door Wout van Aert. Kan een van hen voor de eerste grote Belgische overwinning van het voorjaar zorgen?

  2 sterren: Naesen, Sagan en Stybar

  Oliver Naesen zou verlost zijn van zijn bronchitis en dan kan zijn goeie vorm niet weg zijn. Dat geloven ook Michel Wuyts, Renaat Schotte en Christophe Vandegoor. Zij gaven Naesen 3 sterren. Carl Berteele en Bram Tankink hebben meer vertrouwen in de winnaar van vorig jaar: Peter Sagan.

   

  Zdenek Stybar is dan weer de favoriet van Eddy Planckaert, winnaar in Roubaix in 1990. Met 5 toptienplaatsen in 6 deelnames was Stybar er al een paar keer dichtbij.

  1 ster: 2 Belgen, 2 Duitsers en 1 sterke Noor

  In Compiègne staan er veel outsiders aan de start. Dat zijn ook de renners die 1 ster achter hun naam hebben gekregen van de Sporza Wielerjury. Met Yves Lampaert (7e in 2015) en Sep Vanmarcke (4x top 6 en 2e in 2013) zijn er twee Belgen die dromen van de kasseien bij.

   

  Alexander Kristoff heeft nog nooit echt hoge toppen geschoren in de helleklassieker, maar dankzij zijn zege in Gent-Wevelgem en zijn 3e plaats in de Ronde van Vlaanderen is de Noor toch een kanshebber in Parijs-Roubaix. Twee Duitsers maken de top 10 vol: John Degenkolb (winnaar in 2015) en Nils Politt. De Katjoesja-renner eindigde als 6e in de Ronde en 5e in de E3 Harelbeke en is dus in vorm.

  Mis niets van Parijs-Roubaix op alle Sporza-kanalen