• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meesseman haalt finale Euroleague dankzij indrukwekkende prestatie

  Meesseman

  Emma Meesseman (rechts) probeert voor de 3e keer de Euroleague te winnen.

  Voor de 5e keer in 7e jaar heeft Jekaterinenburg de finale van de Euroleague basketbal bereikt, de belangrijkste basketbalbeker voor vrouwen. Emma Meesseman was goed voor 7 van  de 81 punten van Jekaterinenburg tegen Sopron.

  Jekaterinenburg verdedigt zijn titel in de Euroleague en kan ook rekenen op een sterrenelftal, met naast Emma Meesseman ook onder meer Alba Torrens, Brittney Griner en Courtney Vandersloot. Tegenstander Sopron had dan weer het thuisvoordeel, maar dat woog duidelijk niet op tegen het Russische geweld.

   

  Sopron begon op enthousiasme wel uitstekend aan de match en leidde ook na het 1e quarter, maar daarna zakte het kaartenhuisje in elkaar. Eindstand: 81-59. Meesseman nam een eerder dienende rol voor haar rekening, maar was toch goed voor 7 punten. Griner werd met 19 punten topschutter. 

   

  De finale wordt een Russische onderonsje, want in de andere halve finale was Koersk (de winnaar van 2 jaar geleden) duidelijk te sterk voor Praag.

  Hoogtepunten uit Sopron-Jekaterinenburg