• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mørkøv: "Het spijt me dat ik de sprint van Ackermann verknoei"

  Ackermann sakkert op Mørkøv.

  Sprinten op de Churchilllaan in Schoten draagt altijd wel hectiek in zich en ook na deze Scheldeprijs was er een (klein) relletje. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) voelde zich geflikt door Michael Mørkøv, de lead-out van winnaar Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step). De Deen trok het boetekleed aan. 

  Pascal Ackermann werd door een ploegmakker naar de streep geloodst, maar de Duitse kampioen kon zijn sprint nooit lanceren. Op het moment van de waarheid werd de Bora-sprinter professioneel gebarricadeerd door Michael Mørkøv, de laatste man van Fabio Jakobsen.

   

  Ondanks de zege van ploegmakker Jakobsen sprak de Deen zeker niet over een perfecte lead-out: "Ik kon zelf nooit aanzetten, want ik ging eerst voorbij Ackermann en daarna werd ik overvleugeld", reageerde de Deense kampioen bij onze camera.

   

  "Ik kon nergens heen. Het spijt me dat ik de sprint van Ackermann verknoeid heb. Dat was niet fair. Zoiets gebeurt in een sprint, maar ik vind dat een favoriet altijd moet kunnen meesprinten. Ik vind het jammer dat ik het voor hem verpest heb."

  Michel Wuyts en José De Cauwer analyseren de sprint en de rol van Michael Mørkøv

  Mørkøv: "Ik kon nergens heen"