• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Succescoach Montella keert terug naar Fiorentina

  Fiorentina heeft Vincenzo Montella als nieuwe coach aangewezen. De 44-jarige Italiaan neemt het over van Stefano Pioli die gisteren zelf ontslag nam.

  Vincenzo Montella is de nieuwe coach van Fiorentina. Hij neemt het over van Stefano Pioli, die dinsdag zelf opstapte. Montella tekende een contract tot juni 2021.

   

  Montella coachte al eerder Fiorentina van 2012 tot 2015 en leidde de ploeg in die periode drie keer op rij naar een vierde plaats. Als trainer was de voormalige international ook al bij Catania, Sampdoria, AC Milan en Sevilla aan de slag.     

   

  Fiorentina is met nog 7 speeldagen te gaan 10e in de Serie A, op 12 punten van Europees voetbal. De club uit Firenze doet wel nog mee voor de Coppa Italia. Eind deze maand speelt Fiorentina voor een plaats in de finale op het veld van Atalanta. De heenwedstrijd van de halve finale eindigde op 3-3.