• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Felix Denayer: "We kijken uit naar onze eerste thuiswedstrijd sinds het gewonnen WK"

  De Belgische hockeymannen spelen woensdag tegen Spanje hun eerste thuiswedstrijd sinds het gewonnen WK. Het is het vijfde duel in de Hockey Pro League. Bondscoach McLeod: "Deze wedstrijd is een interessante uitdaging."

  Felix Denayer, die bij afwezigheid van Thomas Briels kapitein is van de Red Lions, kijkt uit naar de eerste thuiswedstrijd. "Het wordt onze eerste thuiswedstrijd sinds het gewonnen WK, daar kijken we enorm naar uit." 

   

  Bondscoach Shane McLeod vindt de programmering van de wedstrijd een beetje speciaal. De Nieuw-Zeelander doelt hiermee op de eindfase van de Euro Hockey League die volgend weekend plaatsvindt waardoor vaste waarden Thomas Briels en John-John Dohmen afwezig zijn tegen Spanje. 

   

  De afwezigheid van enkele toppers heeft volgens Arthur Van Doren geen invloed op de prestatie. "Wij hebben als team genoeg kwaliteiten om een ploeg als Spanje opzij te zetten."

   

  "Toch blijft ook deze wedstrijd een interessante uitdaging. Er is minder druk dan anders en de spelers kunnen zich tonen voor eigen publiek", zegt McLeod. De Red Lions speelden midden januari in hun eerste duel in de Pro League slechts 2-2 gelijk in Spanje. "Als je geen 100% bent, kan je tegen iedereen verliezen", besluit Van Doren.

   

  Toch zijn er geen revanchegevoelens bij de spelersgroep. "We zien de wedstrijd meer als een nieuwe start", legt Denayer uit. "We kunnen enkele nieuwe tactische concepten inoefenen. Spanje heeft sinds ons vorig onderling duel veel wedstrijden gespeeld en daarin enkele mooie resultaten behaald. Ze komen vaak op het einde van de partij nog sterk opzetten. Ze proberen er een nieuw team te smeden, met een sterke aanvalslinie en een solide defensie. We zijn dus zeker op onze hoede. Hun team doet me zelfs een beetje denken aan de uitstekende generatie van Amat, Escarre en Arnau."     

   

  Ook McLeod heeft veel respect voor de tegenstander. "Het blijft een moeilijk te bespelen ploeg", besluit de Nieuw-Zeelander. "We zullen onze kansen moeten afwerken, anders komen we in de problemen. Ik schat ons momenteel op zeventig procent. Hopelijk kunnen we ons niveau woensdag nog een beetje opkrikken."