• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit nieuws destabiliseert de hele week, de vrijspraak is de enige juiste uitspraak"

  Dimitri de Condé.

  Het nieuws dat het bondsparket 7 speeldagen schorsing eist voor Roeslan Malinovski sloeg in als een bom bij Racing Genk. Technisch Directeur Dimitri de Condé hoopt dat "het gezond verstand zegeviert".

  "Enkel de vrijspraak is de juiste uitspraak"

  Dimitri de Condé kon zijn oren niet geloven toen hij te weten kwam dat Malinovski misschien wel 7 wedstrijden moet missen in de play-offs. "Er is heel veel ongeloof op de club", zegt de TD van Racing Genk bij Sporza.

   

  "Ik heb gisteren en vandaag veel ex-spelers gehoord en die zeiden allemaal dat we ons geen zorgen hoefden te maken."

   

  "Dat er dan 7 speeldagen wordt geëist, is wel heel vreemd dan. Vrijdag moeten we ons gaan verdedigen en dat gaan we dan ook doen. We gaan er allemaal van uit dat er totaal geen intentie was om de speler te raken. Daarom vinden we dat enkel de vrijspraak de juiste uitspraak is."

   

  "We blijven uiteraard positief, maar dit nieuws destabiliseert de hele week. Niemand bij Racing Genk was hierop voorbereid."

  We gaan er allemaal van uit dat er totaal geen intentie was om de speler te raken. Daarom vinden we dat enkel de vrijspraak de juiste uitspraak is.

  Dimitri de Condé

  "Malinovski reageerde vol ongeloof"

  Welke invloed zal een eventuele schorsing hebben op de titelstrijd? "Dat kan ik moeilijk inschatten", aldus De Condé. "Ik vind dat het gezond verstand moet zegevieren. De play-offs zijn heel spannend en alle clubs, ook Racing Genk, willen het beste van zichzelf geven."

   

  "We hopen op gerechtigheid en dat Malinovski nog kan spelen dit seizoen. Ook hij reageerde vol ongeloof. We gaan ervan uit dat het totaal niet bewust was."

   

  "Er wordt een fout gemaakt op Malinovski en hij valt en raakt Verstraete. Er was een kleine wonde, waardoor de scheidsrechter panikeerde. Deze duels horen er nu eenmaal bij."

   

  "We zijn bovendien een heel correcte club en dat wil ik ook benadrukken. Er zijn gisteren fouten gebeurd die veel zwaarder zijn dat dit voorval. Iedereen die gevoetbald heeft, kan dat benadrukken."

  Er wordt een fout gemaakt op Malinovski en hij valt en raakt Verstraete. Er was een kleine wonde, waardoor de scheidsrechter panikeerde.

  Dimitri de Condé

  "Heel ongelukkige beslissing"

  Denkt De Condé dat dit een bewuste actie is om de club te destabiliseren? "Neen, zeker niet. We moeten ook fair blijven in onze uitlatingen. Deze beslissing vinden wij alleen heel ongelukkig. Alle clubs werken keihard. Het zou dan ook jammer zijn mocht deze beslissing gevolgen hebben voor de strijd in het klassement."

  De babbel met De Condé: