• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwitsers domineren WB-finale jumping, Belgen vallen buiten prijzen

  Steven Guerdat

  Steve Guerdat wint voor de 3e keer de WB-finale jumping.

  Voormalig olympisch kampioen Steve Guerdat heeft in Göteborg de Wereldbekerfinale jumping gewonnen. Hij had net iets minder strafpunten dan zijn landgenoot Martin Fuchs. De Belgen Philippaerts en Bruynseels lagen op koers voor een podiumplaats, maar vielen er alsnog af.

  Met Niels Bruynseels, Olivier Philippaerts, François Mathy en Gudrun Patteet had België 4 deelnemers aan de WB-finale in Zweden. Patteet viel nog voor de wedstrijd af, omdat haar paard niet fit was. Ze won op haar "reservepaard" dan maar de Future Challenge, voor Martin Fuchs.

   

  Die Fuchs eindigde zo 2 keer 2e, want ook in de échte finale was er 1 iemand beter, namelijk Steve Guerdat, de olympische kampioen van Londen. De 2 Zwitsers bleven op de slotdag allebei foutloos, maar Guerdat had op de vorige dagen al een kleine voorsprong genomen. Het is de 3e keer dat hij de WB-finale wint.

   

  Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts gingen als 4e de laatste dag in, maar ze maakten te veel fouten en zakten weg in de stand. "Ik was naar Göteborg gekomen om aan te sluiten bij de wereldtop", vertelt Bruynseels, uiteindelijk de beste Belg. "Maar op de 10e hindernis toonde mijn paard zijn gebrek aan ervaring."

  Uitslag WB-finale

  1. Steve Guerdat (Zwi/Alamo) - 2 strafpunten
  2. Martin Fuchs (Zwi/Clooney) - 3 strafpunten
  3. Peder Fredericson (Zwe/Catch Me Not) - 5 strafpunten
  4. Daniel Deusser (Dui/Scuderia 1918 Tobago Z) - 6 strafpunten
  5. Niels Bruynseels (Delux van T&L) - 11 strafpunten
  7. Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) - 11 strafpunten
  11. François Mathy (Uno de la Roque) - 17 strafpunten

  WB-finale jumping

  Het eindpodium van de WB-finale jumping