• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geschiedenis herhaalt zich: Sevilla-trainer heeft kanker, maar blijft werken

  Joaquin Caparros blijft aan het roer staan bij Sevilla.

  Sevilla-trainer Joaquin Caparros heeft na de zege van zijn ploeg op het veld van Valladolid bekendgemaakt dat hij leukemie (bloedkanker) heeft. Hij blijft zijn job wel uitoefenen.

  Joaquin Caparros werd in maart voor de derde keer in zijn leven aangesteld als trainer van Sevilla. Hij ruilde zijn functie van sportief directeur bij de club voor die van trainer toen Pablo Machin ontslagen werd.

   

  "Iedereen weet dat ik Sevilla in mijn bloed heb, maar er is een probleem met mijn witte en rode bloedlichaampjes", zei Caparros. "Ik heb gehoord dat ik chronische leukemie heb."

   

  "Dat weerhoudt me er niet van om mijn job uit te oefenen. Ik heb een normaal dagelijks leven. Ik krijg geen behandeling en dus moet iedereen kalm blijven. Ik wil blijven genieten van mijn job en ik dank de club om mij deze kans te bieden. Ik ga hier niet meer over praten."

   

  In Sevilla kennen ze jammer genoeg dit soort nieuws. In 2017 werd prostaatkanker vastgesteld bij toenmalig trainer Eduardo Berizzo. Hij werd succesvol geoppereerd en bleef verder werken. Een maand later werd hij wel ontslagen omwille van tegenvallende resultaten.