• home
 • video
 • pas verschenen

  Nina Sterckx (16) wordt 8e op EK gewichtheffen senioren

  " "

  Nina Sterckx (archief) verbetert onderweg 2 Europese records bij de jeugd.

  Nina Sterckx (16) heeft puik gepresteerd op het EK gewichtheffen voor senioren in Georgië. De wereldkampioene bij de jeugd verbeterde op weg naar de 8e plaats 2 Europese records bij de jeugd.

  Nina Sterckx werd een goeie maand geleden nog wereldkampioene bij de jeugd, maar het EK bij de senioren stond nog meer met rood aangekruist in haar agenda.

   

  Sterckx ontgoochelde niet en verbeterde in Batumi 2 Europese records bij de jeugd tot 55 kg: met 82 kg in de snatch (in 1 beweging een gewicht boven je hoofd tillen) en 183 kg in totaal. In de clean & jerk (eerst het gewicht op je schouders tillen en dan boven je hoofd stoten) haalde ze 101 kg.

   

  Die 82 kg in de snatch is ook een Belgisch record bij de senioren: vorig jaar op het WK verbeterde ze al het BR van Ingeborg Marx van 1999 met 1 kg tot 81 kg. Nu doet ze daar nog 1 kg bij.

   

  Met 183 kg was de kersverse jeugdwereldkampioene tot 55 kg duidelijk te sterk voor de concurrentes in de B-groep. Een Spaanse kwam nog tot 181 kg, een Britse volgde als 3e op 173 km. Met de resultaten uit de A-groep erbij eindigt ze uiteindelijk als 8e op 21 deelnemers.