• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona wil Messi nieuw contract aanbieden: "Hij is een één-club-man"

  Lionel Messi speelde al 676 matchen voor Barcelona.

  Al bijna 15 jaar maakt Lionel Messi het mooie weer bij Barcelona en voorzitter Josep Bartomeu is niet van plan om een einde te maken aan dat tijdperk. Hij wil de Argentijnse sterspeler een nieuw contract voorleggen. "Vergelijk het met Pelé, die altijd voor Santos heeft gespeeld."

  Messi maakte zijn competitiedebuut voor Barcelona in oktober 2004. Bijna 15 jaar later zit hij al aan 9 landstitels, 6 Spaanse bekers en 4 Champions League-trofeeën. Barcelona is dan ook niet van plan om snel een einde te maken aan de succesvolle samenwerking.

   

  Messi heeft nog een contract tot juni 2021 in Camp Nou, maar voorzitter Josep Bartomeu wil hem een nieuwe verbintenis voorschotelen. "We zijn vragende partij om zijn contract te verlengen", zei hij tegen sportzender ESPN.

   

  "Messi is jong, dat kan je zien in zijn prestaties. Hij blijft maar verbeteren en innoveren. Ik geloof dat er nog vele mooie jaren voor hem liggen. De komende maanden zullen we samenzitten opdat hij nog heel wat jaren bij Barcelona kan blijven."

   

  "Messi is een één-club-man. Het gaat breder dan wat hij op het veld presteert. Zijn relatie met Barcelona zal altijd blijven bestaan. Ik vergelijk het met Pelé, die altijd voor Santos heeft gespeeld. Wij willen dat Messi voor altijd bij Barcelona blijft. Of hij nu speelt of op een andere manier aan de club is verbonden."

   

  "Misschien  zegt Messi over drie; vier of vijf jaar wel dat hij stopt. Daarom bereiden we de toekomst van de club voor op het tijdperk na Leo. Want we willen ook dan de beste club zijn. Dat vereist een bepaalde manier van werken, investeren en risico's nemen. We investeren in onze jeugd, maar we trekken ook spelers aan om dat niveau van uitmuntendheid te kunnen aanhouden."