• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanloo: "Transfer naar Australië is een stap vooruit"

  Vanloo is de eerste Belgische die zal basketballen in Australië.

  Vanloo is de eerste Belgische die zal basketballen in Australië.

  Belgian Cat Julie Vanloo kijkt ernaar uit om volgend seizoen in Australië te spelen. "Ik ben niet bang voor avontuur", zegt Vanloo bij Sporza. "Ik kan niet wachten om de sfeer op te snuiven in Australië."

  Vanloo: "Ik heb geen seconde getwijfeld"

  Vandaag maakte Julie Vanloo een opvallende transfer bekend: ze ruilt PEAC-Pecs (uit Hongarije) voor Townsville Fire (uit Australië). Daarmee is ze de eerste Belgische die in Australische gaat basketballen.

   

  "Dat is een heel grote eer", reageert Vanloo bij Sporza. "Mijn agent stuurde me dat er interesse was uit Australië, maar hij twijfelde of ik het zag zitten om aan de andere kant van de wereld te spelen."

   

  "Ik heb geen seconde getwijfeld. "Natuurlijk wil ik die uitdaging aangaan", zei ik tegen mijn agent. Australië is een prachtig land. En het is ook een stap vooruit in mijn carrière.”

  "Australië ademt basketbal"

  "De Australische competitie is heel professioneel. Australië eindigde ook 2e op het voorbije WK. Het is een land dat basketbal ademt, in tegenstelling tot Hongarije (waar Vanloo nu speelt). Spelen in Australië is een stap vooruit", zegt Vanloo.

   

  "De kalender in Australië ziet er wel wat anders uit dan in Europa. Er zijn
  veel meer matchen en ze volgen elkaar sneller op dan in Europa. De Australische competitie leunt dichter aan bij de Amerikaanse competitie, die nog altijd een stille droom blijft."

   

  Vanloo zal wel helemaal alleen trekken naar de andere kant van de wereld. "Ik heb een kat Bella, een straatkat die ik in Italië heb gevonden. Maar ik denk dat 24 uur op het vliegtuig te lang is. Dat wil ik dat beestje niet aandoen. Ik denk dat ik haar bij mijn vader zal achterlaten."

   

  "Ik ben niet bang voor het avontuur. Ik ben een sociaal persoon en ik spreek ook de taal in Australië, dat is een verschil met nu in Hongarije. Iedereen zegt me dat de Australiërs warme mensen zijn. Ik kan niet wachten om de sfeer daar op te snuiven."