• home
 • video
 • pas verschenen

  Julie Vanloo gaat als 1e Belgische in Australië basketballen

  " "

  Julie Vanloo (26) won in 2017 brons met België en werd in 2018 4e op het WK.

  Basketbalinternational Julie Vanloo maakt een opmerkelijke transfer. De 26-jarige point guard laat volgend seizoen Europa achter zich en trekt naar Australië, een primeur voor ons land. Townsville Fire maakte haar komst vandaag bekend.

  Vanloo speelt momenteel in Hongarije bij PEAC-Pecs. In België speelde ze bij de jeugd van Ieper, maar debuteerde ze in het A-team bij Waregem. Vanaf 2013 volgde een kleine tour van Europa: Mondeville (Fra), Lulea (Zwe), Ragusa (Ita), Istanboel Universitesi (Tur) en Lyon (Fra).

   

  Vanloo, die met PEAC als 4e aan de play-offs begint, draait aan een gemiddelde van 13,2 punten en 6,8 assists in 32 minuten.

   

  Met de Belgian Cats speelde Vanloo zich in de mondiale picture: in 2017 veroverde ze brons op het EK, in 2018 was België 4e op het WK.

   

  Vanloo wordt de eerste Belgische in de WNBL League. De Australische competitie loopt van oktober tot maart. Townsville Fire is een topclub: het speelde kampioen in 2015, 2016 en 2018, maar dit jaar was het pas 6e. "Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe avontuur", stelt Vanloo op de website van haar toekomstige werkgever.

   

  "Deze club heeft een succesvolle geschiedenis. Ik vind het opwindend om naar Australië te trekken. In die competitie wordt snel en met veel tempo gespeeld."