• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne kruipt als 1e achter stuur van Formule E-auto van Mercedes

  De nieuwe auto van Mercedes

  Mercedes wil op het einde van dit jaar zijn opwachting maken in de Formule E. Er wordt volop gewerkt aan de auto voor het seizoen 2019-2020 en Stoffel Vandoorne mocht die vorige week een eerste keer echt testen. Hij reed rondjes in Italië. "Een erg speciaal moment", zette hij op Instagram.

  Dit seizoen rijdt Vandoorne in de Formule E voor het Duitse team HWA. Die ploeg heeft nauwe banden met Mercedes. Ook onze landgenoot zelf heeft een link met de F1-renstal van wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij zit in de simulator.

   

  Volgend seizoen wil Mercedes zelf een volwaardige auto hebben om deel te nemen aan het Formule E-kampioenschap. De auto wordt dus volop getest.