• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivan Leko: "Het gelach in de kleedkamer is fantastisch"

  De reacties na de topper tussen Anderlecht en Club Brugge lagen in de lijn van de verwachtingen. Grote vreugde bij Club Bruggge. Bij Anderlecht-trainer Fred Rutten leefde het gevoel dat er meer in zat.

  Leko: "We speelden met te weinig druk in 2e helft"

  Alles en iedereen bij Club Brugge vertoefde even in hogere sferen na de winst tegen Anderlecht. Na 21 jaar wachten smaakte de zege extra zoet. "Als je binnen komt in de kleedkamer en de lach bij de spelers en alle andere mensen van de club ziet, is dat fantastisch. Ik denk dat alle fans van Club deze dag zich nog lang zullen herinneren", zei Ivan Leko.

   

  Ook voetballend gaven we een demonstratie in de eerste helft. Het kon 0-5 of 0-6 zijn in de eerste helft.  Iedereen voelt dat er een connectie is tussen de spelers, de staf en de fans."

   

  "Wat er foutliep in de tweede helft? Er was te weinig druk van ons. We wilden absoluut een derde goal maken, maar vanuit de organisatie en dat past niet bij dit Club Brugge."

   

  Op de vraag of hij het meeste bevreesd is voor Genk of Standard, wou Leko niet echt antwoorden. "Ik ben alleen bezig met Club Brugge. Als we ons beste niveau halen, kunnen we van iedereen winnen."

  Rutten: "Tegen Club was Bolasie de goede keuze"

  Bij Anderlecht was enkel de tweede helft het bekijken waard. Al was Rutten het daar zelf niet helemaal mee eens. "Je vergeet de eerste 15 minuten. Volgens mijn analyse zijn we goed gestart, maar dan slikken we de tegengoal (in minuut 5). Een vervelend moment, dat mentaal woog. We verloren de grip op de match."

   

  "Na de rust moesten we gewoon de trekker overhalen. De tweede helft leveren we een goede prestatie, maar we blijven achter met 0 punten. Ik denk wel dat we op basis van de tweede helft nog plaatsen kunnen klimmen in het klassement."

   

  Yannick Bolasie was een lichtpunt als diepe spits. Zien we hem daar terug? "Tegen Club Brugge was hij de goede keuze omdat je weet dat Club naar voor wil en er dus ruimte is voor hem. De volgende matchen zullen we wel zien."