Van Avermaet past voor Dwars door Vlaanderen en zet alles op Ronde

  Ploegleider Fabio Baldato en kopman Greg Van Avermaet.

  Greg Van Avermaet heeft de knoop doorgehakt: geen koers voor hem woensdag in Dwars door Vlaanderen. "Hij krijgt extra rust en recuperatie voor de Ronde van zondag", stelt CCC-ploegleider Fabio Baldato. 

  In deze voor Vlaanderen heilige week zijn alle koersen belangrijk, maar die ene van zondag is de belangrijkste. Van Avermaet twijfelde over zijn deelname aan Dwars door Vlaanderen, maar Team CCC meldde vandaag dat die koers wegvalt voor zijn kopman.

   

  "De E3 Harelbeke vrijdag en Gent-Wevelgem zondag waren wedstrijden waar veel van de renners gevraagd werd", is de uitleg van Baldato. "Daarom hebben we samen met Greg besloten dat hij woensdag niet zal starten. Hij krijgt zo extra rust en recuperatie."

   

  Zonder Van Avermaet krijgen andere renners kansen: "Van Hoecke, Van Hooydonck en Schär hebben enorm veel ervaring op kasseiwegen. Bovendien zagen we Bernas, Gradek, Koch en Sajnok mooi werk leveren de voorbije weken. Ik hoop dan ook op een zeer agressieve koers van die 7 mannen."