• home
 • video
 • pas verschenen

  Wallays over voortdurende hoofdpijn:"Vervelend, maar had erger kunnen zijn"

  Jelle Wallays miste al bijna het volledige wielervoorjaar.

  Jelle Wallays (Lotto-Soudal) was gisteren als toeschouwer in Gent-Wevelgem. Hij revalideert nog na zijn zware val eind januari in San Juan. "Ik heb even een beetje depressief thuis gezeten, maar nu neem ik de touwtjes weer in handen."

  Jelle Wallays hoopt eind april in de Ronde van Romandië zijn comeback te maken in het peloton.

   

  "Ik heb gisteren een gesprek gehad met de ploeg. Romandië (30 april) en de Vierdaagse van Duinkerke (14 mei) zouden mijn eerst wedstrijden worden. Ik heb weer een doel en ik kan hard werken en trainen. Na Romandië zal ik dan weten waar ik sta."

   

  Wallays timmert aan de weg terug na een zware val eind januari in Argentinië. Hij liep een kaakbreuk en een hersenschudding op.

   

  "In het begin had ik voortdurend hoofdpijn. Ik kon wel alles doen, maar met hoofdpijn. In het begin heb ik een beetje depressief thuis gezeten."

   

  "Ik had echt hard gewerkt voor de voorjaarswedstrijden, maar uiteindelijk heb ik mij erbij neergelegd. Ik ben ook goed opgevangen door mijn familie en mijn vriendin."

   

  "Ondertussen hebben de dokters ook ontdekt dat mijn hoofdpijn waarschijnlijk komt omdat mijn nek verzwakt is. Ik doe nu heel veel oefeningen om die te verstevigen en ik merk wel stilaan beterschap."

   

  "De situatie is vervelend, maar ik besef ook wel dat het nog veel erger had kunnen zijn. Ik heb al veel gezien in de koers."

  Jelle Wallays: "Ik kan weer vooruitkijken"