• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verliest Dumoulin Giro-helper? Breuken voor Kelderman na val in Catalonië

  Wilco Kelderman (Team Sunweb) heeft een sleutelbeebreuk overgehouden aan zijn valpartij in de Ronde van Catalonië. Hij heeft ook een breuk in de nekwervel. Het is niet duidelijk wanneer de Nederlander opnieuw zal kunnen koersen.

  Wilco Kelderman haalde gisteren de kastanjes uit het vuur in de achtervolging voor ploegmaat Michael Matthews. Maar in het slot werd hij net te roekeloos en kwam hij ten val op zijn linkerschouder.

   

  "Een scan heeft uitgewezen dat Wilco zijn sleutelbeen heeft gebroken en een breuk in een nekwervel heeft", zei teamarts Anko Boelens. "Onze eerste indruk is dat het een mooie breuk is. Hij zal een operatie moeten ondergaan voor zijn sleutelbeen als hij terug in Nederland is."

   

  De ploeg kon nog geen termijn op het herstel van Kelderman plakken. In mei moest hij eigenlijk mee naar de Giro als helper voor kopman Tom Dumoulin, maar die plannen lijken nu in het water te vallen.

  Beelden van de valpartij