• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts komt aan in Mexico: "Rondjes draaien aan 16.4 seconden"

  Victor Campenaerts

  Nog 18 dagen voor de werelduurrecordpoging van Campenaerts.

  In de aanloop naar zijn werelduurrecordpoging is Victor Campenaerts intussen aangekomen in Mexico. 47 jaar na de (succesvolle) poging van Eddy Merckx, komt een nieuwe Belgische naam op de lijst wel heel dichtbij. Om te slagen, zal Campenaerts rondjes moeten draaien aan 16.4 seconden.

  Uitgestippeld scenario Campenaerts: 15 seconden overhouden om minstens 26 meter af te leggen

  Nog 18 dagen en Victor Campenaerts begint aan zijn poging om het werelduurrecord te breken. In een persbericht geeft Lotto Soudal een kijk in de voorbereiding van de hardrijder: "In Mexico vindt hij de Velodromo Bicentenario in Aguascalientes. Die ligt op 1.880 meter hoogte en  en is het jaarlijkse decor van een wereldbekerwedstrijd op de piste en staat bekend als een van de snelste pistes ter wereld."

   

  "Als gehomologeerde UCI-piste bedraagt een rondje over het houten ovaal 250 meter. Om de afstand van 54.526 kilometer van Bradley Wiggins te overschrijden, moet Victor ruim 218 rondjes afleggen in 60 minuten."

   

  "Om dat doel te bereiken moet hij een gemiddelde rondetijd van 16.4 seconden aanhouden, of bijna 4 rondjes per minuut. Daarnaast moet rekening gehouden worden met de extra tijd die de Europese kampioen tijdrijden nodig heeft om op kruissnelheid te komen, tien seconden, verspreid over de eerste drie ronden."

   

  "16.4 seconden x 218 rondjes + 10 seconden = 59’45” voor 54.500 kilometer. Dan houdt Victor exact 15 seconden over om nog minstens 26 meter af te leggen."

  Campenaerts (en vriendin Fanny Lecluyse) voor het vertrek naar Mexico