• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oranje vrouwen ook boven in De Panne, Kopecky eindigt op podium

  Kirsten Wild

  Kirsten Wild had nog het meeste overschot in de sprint.

  Kirsten Wild volgt Jolien D'hoore op op de erelijst van de Driedaagse Brugge-De Panne bij de vrouwen. In de verwachte massasprint was ze sneller dan haar landgenote Lorena Wiebes en Lotte Kopecky.

  Net als bij de mannen gisteren was de wedstrijd bij de vrouwen geknipt voor de sprinters. Jolien D'hoore was er door een sleutelbeenbreuk niet bij om haar titel te verdedigen.

   

  De finale werd gekruid met tal van (kansloze) ontsnappingspogingen en valpartijen. Onder meer Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand waren bij de slachtoffers.

   

  De grote ploegen namen in de finale het heft in handen, maar het waren de sprintsters uit de meer bescheiden teams die het best voor de dag kwamen. Lotte Kopecky zat goed gepositioneerd, maar tegen de versnelling van de Kirsten Wild kon ze niet op. Uiteindelijk stak ook de jonge Lorena Wiebes, eerder al winnares van Nokere Koerse, haar wiel nog voor Kopecky.

  Finale van de Driedaagse

  Uitslag Brugge-De Panne (1.WT)

  1. Kirsten Wild (Ned)  
  2. Lorena Wiebes (Ned)  
  3. Lotte Kopecky  
  4. Lotta Lepistö (Fin)  
  5. Susanne Andersen (Noo)  
  6. Elisa Balsamo (Ita)  
  7. Marta Bastianelli (Ita)  
  8. Emilia Fahlin (Zwe)  
  9. Arlenis Sierra (Cub)  
  10. Marianne Vos (Ned)  

  Longo Borghini gooit fiets van concurrente kwaad weg na valpartij

  Kopecky: "Dit belooft voor Gent-Wevelgem"

  • Kirsten Wild (winnares): "Dit is een wedstrijd op het hoogste niveau, hier ben ik heel blij mee. Ik heb al een heel druk seizoen achter de rug, onder meer met het WK baanwielrennen (waar ze 2x goud, 1x zilver en 1x brons won). Ik was eigenlijk een beetje moe en had dit dus niet verwacht. Ik wou ook eigenlijk later beginnen met de sprint, maar ik zat wat ingesloten en ik dacht: het is nu of nooit, alles of niets. Het werd gelukkig alles."

   

  • Lotte Kopecky (tweede): "Ik had na Drenthe al het gevoel: "Amai, het zit goed." Vorige week haalde ik dan het podium (in Nokere) en vandaag weer. Ik zat op de plaats waar ik moest zitten in de sprint, in het wiel van Dideriksen. Alleen hield die de deur dicht, waardoor ik niet meteen kon aanzetten. Dit belooft alvast voor Gent-Wevelgem. Ik hoop dat ik met de toppers over de Kemmelberg geraak. Als het dan een sprint wordt, weet je het nooit."