• home
 • video
 • pas verschenen

  Rookbommen bij Antwerp leveren Charleroi boete van 5.000 euro op

  Felice Mazzu, coach van Charleroi, met achter hem een walm van rook tijdens het duel bij Antwerp.

  Sporting Charleroi heeft van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een boete gekregen van 5.000 euro. Aanleiding zijn de diverse rookbommen die supporters van Charleroi het veld op gooiden in het competitieduel bij Antwerp.

  In het verslag van 10 maart, de dag van de wedstrijd, staat dat supporters tot vijf keer toe pyrotechnisch materiaal op het veld hebben gegooid. Ook na de wedstrijd werden er nog zaken afgestoken. De stadionomroeper probeerde in de 56e minuut nochtans de gemoederen te bedaren.

   

  "Het gooien van pyrotechnisch materiaal op het veld of in het stadion getuigt van een verwerpelijk gedrag, dat nooit goedgekeurd mag worden. De kwalijke gevolgen ervan kunnen de fysieke integriteit van de personen in het stadion schaden", liet de Geschillencommissie weten.